fbpx

Ik ben de laatste tijd naar een aantal netwerkbijeenkomsten geweest en verbaas me er over hoeveel overtuigingen er rondzoemen. Vaak openlijk negatief, maar nog meer onderhuids blokkerend. Tja, als Transformologist® is dat natuurlijk waar ik erg op let.

Ik hoor veel vrouwen zeggen dat ze op moeten letten voor een burn-out. Soms hebben ze er al een gehad en dan ben je extra gevoelig hiervoor. (Overtuiging)

Maar ondertussen negeren ze alle signalen van hun lichaam en geest. Want eerst gaat je onderbewuste signalen geven. Je signaleert bijvoorbeeld een overvolle agenda, zonder afspraken met jezelf voor rust en reflectie.

Wanneer je daar niet naar luistert geeft je lichaam signalen, je krijgt bijvoorbeeld minder energie of gaat in de hyperstand, slaapt minder goed of net heel veel. Je weet zelf best wat het voor jou is. Dat zijn vaak de eerste signalen.

Daar wandel je vrolijk overheen. Ja maar… ik vind mijn werk zo leuk, ik let echt wel op. Ik maak dit nog af en dan doe ik het rustiger aan. Ik ga echt wel sporten. Tja, de was moet ook gedaan.

Wat zorgt ervoor dat je dan maar doorgaat? Welke overtuigingen zitten daar achter?

Wordt je werk minder leuk als je wat meer tijd voor jezelf reserveert, of ben je bang dat je al je ideeën niet uit kunt voeren?
Ga je maar door omdat je bang bent dat je je opdrachten niet af krijgt, en dan minder omzet/productie maakt of niet voldoet voor je werkgever.
Ga je maar door omdat je denkt dat je wat mist?
Ben je teleurgesteld in jezelf als je het niet allemaal kunt? Is er een onderliggende overtuiging van afspraak=afspraak. Koste wat kost, dus je gaat hem nakomen.
Voelt het als falen wanneer iets niet lukt.
Staat die opdrachtgever/werknemer/je gezin op nummer 1 of jij? Mag jij op nummer 1 staan of is dat egoïstisch? Houd je dan geen rekening met anderen. Moet je voor anderen wat overhebben? Word je anders afgewezen.

Allemaal overtuigingen die ervoor zorgen dat je maar doorgaat. Zonder dat je het zelf echt in de gaten hebt.

Hoe kom je er achter wat deze overtuigingen met je doen? Heel simpel.

Doe je ogen dicht en droom dan je ideale dag. Een dag zonder al deze overtuigingen. Alles mag je dromen. Wat zou je dan doen, hoe zou je dan leven. Hoe voelt dat? Luister je dan wel?

Wil jij brainstormen over jouw overtuigingen en hoe die onderhuids werken, of gewoon wat tijd voor jezelf en reflectie, maak dan een afspraak. We kijken dan waar jouw behoefte ligt.