fbpx

gevangen in huishoor ik op dit moment vaak.

Hoe voelt dat, opgesloten zijn?

Gevoelens en gedachten worden vaak aan elkaar gekoppeld, door elkaar gehaald. Die gevoelens kun je heel goed ontrafelen.

Is opgesloten zijn wel een gevoel? Of heb je je gevoel de naam van je gedachte gegeven? Gewoon, omdat wij zo slecht geleerd hebben onze gevoelens te benoemen. Dan kan het heel goed zijn dat je momenteel overweldigd wordt door je gevoelens.

Zou het kunnen zijn dat je de gedachte hebt dat je opgesloten bent/we opgesloten zijn.
Misschien geeft dit alleen al een beetje rust. Gewoon, te weten dat het een gedachte is.

Klopt je gedachte wel

Momenteel wordt afgeraden om naar buiten te gaan. Maar er zit geen slot op de deur, waarvan je de sleutel niet hebt. Er staat geen bewaker aan de andere kant. Je kunt gewoon kiezen om binnen te blijven, of een blokje om het huis te lopen.

Wat voel je dan echt

De gedachte dat je opgesloten bent zorgt voor een gevoel. Dat is voor iedereen anders. Het zou zomaar wel eens GELATEN kunnen zijn.
Hoe voelt gelaten fysiek in je lichaam. Bij mij worden mijn schouders dan naar beneden getrokken. Mijn kin gaat een beetje hangen, mijn mondhoeken ook. Mijn lichaam voelt loom en zwaar.

Met dit gevoel kom je niet makkelijk in actie. Het zorgt ervoor dat je niet zoveel doet.

Zo kun je wat orde in de chaos aan gevoelens brengen.

Dan komt al snel de volgende gedachte: ‘ik kan niets’. Deze gedachte roept waarschijnlijk boosheid of verdriet op.  Voel in je lichaam wat de gedachte met je doet.
Klopt de gedachte wel? Kan je echt niets, of kan je net heel veel verschillende dingen doen. Genieten van je kinderen, creatief bezig zijn, andere mensen helpen, sparren met anderen hoe nu geld te verdienen.
De gedachte ik kan niets wordt, zonder onderzoek, al snel opgevolgd door allerlei andere gedachten. Jij beslist of je dat laat gebeuren!

Klinkt dit bekend?

Welke gevoelens zijn erwelke gevoelens zijn er

Omdat er minder afleiding is van onze dagelijkse bezigheden, komen bij de meeste mensen meer gedachtes. En een wirwar aan gevoelens. We leven het leven op een manier, zoals we nog nooit eerder gedaan hebben. Het is dus ook logisch dat je gedachtes krijgt, en gevoelens, die je nog nooit eerder ervaren hebt. Dat kan erg verwarrend zijn. Omdat de meeste van ons niet zo geleerd hebben hun gevoelens te benoemen, heb ik het emotiewiel hierbij gezet. Misschien helpt het je wat meer naam te geven en helderheid te scheppen.

Wil je wat hulp in het ordenen van je gedachten mag je me rustig even bellen of een berichtje sturen.