fbpx

Heb jij ook NIET terug geblikt afgelopen dagen. NIET gekeken naar wat er goed ging, wat je achter je wilt laten.

Welkom bij de club. Ik ook niet.

Ik was gewoon bezig met mijn leven. In het moment. Doen wat er gedaan moest worden. Genieten van de kinderen en mijn kleindochter. Van de honden. Van de lampjes in de boom.
Ook een stukje bezig met overleven. Omdat de dagen anders waren dan ‘normaal’.
Andere tijden naar bed. Veel meer drukte om me heen. Dat kost energie.

Dus de momenten dat er rust was had ik echt geen zin om van die mooie vragen erbij te pakken. Keek ik liever naar een film, las ik een boek of deed ik simpelweg een spelletje op mijn telefoon.

Las ik op social media over al die mensen die wel reflecteerden. Voelde ik af en toe, moet ik dat niet ook doen? Dan mijmerde ik even wat weg. Afgelopen jaar. Wat is er veel gebeurd. Veel met mijn gezondheid geworsteld, heerlijke vakantie, nieuw hondje, weer meer energie naar de EigenWijze Vrouwen.

Voor mij werkt het niet. Ik kan het wel doen. Deed in het verleden ook wel mee met challenges en zo. Maar vervolgens deed ik er niet veel mee.

Wat werkt voor mij wel?

Dat is BEWUST WETEN wat mijn kernwaarden zijn. Weten wat echt belangrijk voor mij is.
Deze waarden geven richting aan in mijn leven. Als ik het even niet meer zo goed weet pak ik ze erbij. Dan weet ik wat me te doen staat. Dan zie ik ook waar ik niet genoeg aandacht aan besteed. Als ik ergens door geraakt word is er altijd een kernwaarde in het geding. Dat geeft meteen helderheid waardoor ik beter weet hoe ermee om te gaan.

Hoe werkt dat in de praktijk:
Vanmorgen. Ik werd wakker en was nog moe. Ik wilde eigenlijk niet mijn bed uit. Toen dacht ik aan mijn waardendriehoek. Wacht, daar staat dapperheid op. Als ik dapper ben voel ik me goed. In bed blijven liggen is nu niet dapper. Dan voel ik me steeds lamlendiger.

Integriteit betekent niet alleen dat ik naar de ander integer handel, maar ook naar mezelf. Dat geeft me ook een goed gevoel.
Op de lijn van dapperheid en integer zijn ontstaat kwaliteit. Daar doe ik het voor vandaag. Ik heb mezelf weer ‘aan’ gezet.

BEWUST WETEN?
Ja, iedereen heeft kernwaarden. Alleen ben je je er vaak niet bewust van. Dat is zonde. Je hoeft ze alleen zichtbaar te maken om te moeiteloos voor je te laten werken.

Wil jij:
-Weten hoe je jezelf eenvoudig weer ‘aan’ kunt zetten
-Op een creatieve manier aan de slag met het (onder)zoeken van je waarden
-Zien hoe jou dat helpt wegwijs te worden in je leven en je bedrijf

Dan hebben Esther Bennett en ik een hele mooie training voor jou ontwikkeld.
Je gaat 5 maanden lang, met 5 andere vrouwen, aan de slag met jouw kernwaarden en ontwikkelt jouw EigenWijze strategieën om meer grip te hebben op je leven.

Start donderdag 19 januari 2023 van 10.00 tot 12.30.

Bel me 06-285 38 694 of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek wanneer je meer wilt weten.