fbpx

Mijn hele perspectief op de wereld veranderde

Heel eerlijk? Ik had het allemaal wel op een rijtje, dacht ik. Persoonlijke ontwikkeling was immers altijd al mijn ding geweest. Tijdens de opleiding ontdekte ik echter dat ik zelf ook nog wel wat had op te ruimen. En wat er toen gebeurde…

Mijn hele perspectief op de wereld veranderde. Mijn denkpatronen veranderden, en ik ontdekte dat veel meer dan ik ooit gedacht had vaak maar aannames waren en dus niet klopte. Ik voelde mij ineens niet meer aangevallen bij feedback. Sterker nog, ik was in staat ervan te leren. Ik leerde mijn grenzen aanvoelen en bewaken. En ik leerde neutraal communiceren over mijn verlangens, behoeften en verwachtingen.

Het inzetten van mijn Eigen Wijsheid, of is het eigenwijsheid, werd nog vanzelfsprekender.

En toen wist ik, dit moeten alle vrouwen kunnen! Want hoe zou het zijn als we ons niet langer laten leiden door ons lijden? Als we allemaal onze Eigen Wijsheid in gaan zetten als kracht? Zo werd mijn praktijk geboren.

‘Ik ontdekte dat veel van mijn gedachten vaak maar aannames
waren en dus niet klopte.’

Ik herken mezelf niet meer

Maar, wie ben ik dan?

Ik ben Winnifred, de Eigen-Wijze Vrouwen Coach. Ik ben altijd al eigenwijs geweest. En creatief. Ik doe de dingen op MIJN manier. Draag de kleding waar IK blij van word. En van mijn vader kreeg ik met de paplepel ingegoten dat je altijd je talenten moet benutten. Dus dat deed ik. En doe ik nog steeds.

Mijn leven is niet over roosjes verlopen. Als kind had ik het niet makkelijk. Vrolijke en donkere tijden wisselden elkaar af, en die depressie had zijn sporen nagelaten. Ook later, toen ik al getrouwd was, werd ik geconfronteerd met fikse uitdagingen. De grootste was wel het herseninfarct dat ik in 2009 kreeg.

In een klap leefde ik met beperkingen. Ik moest mijn net gestarte bedrijf, waar ik mijn technische talenten en mijn creativiteit combineerde, loslaten.

Maar ik ontdekte ook dat mijn denken uitgeschakeld kon zijn. Dat ik bij de dag kon leven. Heel precies kon aanvoelen of iets goed of niet goed was. Ik kon opeens veel meer genieten van kleine dingen. Vooral van bloemen. Dat is ook waarom je overal op mijn website en social media bloemen tegenkomt. Het geeft mij positieve energie en laat me stilstaan bij het feit dat geluk in het kleine zit. Bijna helaas ging mijn denken weer meedoen. Maar ik wist nu dat het ook anders kon.

Stap voor stap krabbelde ik op. Ik wilde zinvol bezig zijn. Ondanks mijn beperkingen een verschil maken. Zo kwam ik bij verschillende vrijwilligersprojecten terecht.

Wat die projecten gemeen hebben is dat ze vrouwen ondersteunen. Ik geniet ervan. En ik ben gefrustreerd: Hoe kan het dat zo veel vrouwen zichzelf kleinhouden. Niet geloven in hun Eigen Wijsheid. Hun talenten niet benutten. Waarom hebben zij geen idee van wat ze eigenlijk allemaal kunnen?

Ik zou het wel willen uitschreeuwen: ‘Gebruik je talenten, ga iets doen, ga ervoor staan! Dat glazen plafond is er helemaal niet, dat creëer je in je hoofd!’

Ik ben vastbesloten, ik wil een nog groter verschil maken voor deze vrouwen. Ik wil dat zij hun ware potentieel ontdekken. Voorbij de beperkende gedachten. Ik wil dat elke vrouw het voor haar allerbest mogelijke bereikt.
Toen volgde ik de opleiding tot Creatrix® Transformologist®. Wat ik daar ervoer was hetzelfde als na mijn infarct. Ik kon weer vertrouwen op mijn intuïtie.

Ik herken mezelf niet meer

‘Ik zou het wel willen uitschreeuwen:
‘Gebruik je talenten, ga iets doen, ga ervoor staan!’

Als je met mij werkt

Vrouwen die met mij werken treffen een liefdevol strenge begeleidster. Een vrouw die nergens van schrikt en niet snel bang is. Een vrouw die altijd op zoek is naar de potentie in de ander, de kop boven het maaiveld uitsteekt om dat te bereiken. Een vrouw die in de begeleiding van andere vrouwen haar Eigen Wijsheid inzet. En niet stopt voordat het doel bereikt is, gewoon niet.

 

 

Wist je dat…

Wist je dat de kunstacademie mijn grote droom was, maar dat ik koos voor de studie werktuigbouwkunde? Die studie was een vreselijke mismatch, maar daardoor leerde ik wel boksen in een mannenwereld en de technische taal spreken. Dat maakt mij ook tot een perfecte begeleider van ambitieuze vrouwen in een mannenwereld.

Wist je dat mijn nachtrust voor mij heilig is? Stel aan mij niet de vraag waarvoor je mij wakker mag maken. Want dat is gewoon geen optie. Niemand komt aan mijn slaap.

Wist je dat ik van niets zo kan genieten als van bloemen, wandelen, het stralend gezicht van mijn klant en een ontzettend goed gesprek?

Wist je dat ik een ontzettende hekel heb aan lethargie? Mensen die denken dat dit het is. Achterover hangen en het leven aan zich voorbij laten gaan. Negativiteit en discriminatie… brrrr. Daar blijf ik ver vandaan.

Oh ja, je vindt mij vaak achter mijn naaimachine, waar ik mijn eigenwijze kleding maak.

Klinkt dit alsof ik de juiste persoon voor jou ben? Meld je dan aan voor een gratis kennismakingsgesprek. Dan kijken wij samen of we een klik hebben. En hoe ik jou kan helpen weer heerlijk in je vel te zitten. Ik kijk er naar uit!

Winnifred