fbpx

Hoe vaak zeg je dat, in de spiegel?

Of, “hoe IS het nu met mij?”, op de bank.

 

Is die vraag misschien de reden dat je steeds maar doorloopt, niet stil kan zitten, altijd bezig bent?
In deze tijd, waarin zo vaak gezegd wordt dat je je leven zelf in de hand hebt. Als je maar genoeg positief affirmeert je je ook positief gaat voelen. Er een taboe zit op het feit dat je je ook gewoon shit kan voelen.
“Meid, er is altijd iemand die het slechter heeft. Schouders eronder. Het valt wel mee. Kijk naar de schoonheid. Als je het maar vaak genoeg tegen jezelf zegt ga je het ook zo voelen.”

 

OF NIET

 

Misschien ben je hiermee wel net bezig al je gevoelens onder het tapijt te schuiven.
Want wat moet je wanneer ze naar boven komen. Dat doet pijn, geeft verdriet, boosheid en je kunt er toch niets mee. Je voelt je machteloos en hulpeloos. Waarom lukt het anderen wel en jou niet?

 

49

 

negatieve emoties en/of overtuigingen stonden er op haar lijst.
Angst, verdriet, teleurgesteld en boos waren de heftigste emoties.
Ik wordt niet begrepen, alles moet perfect en ik kan de dingen niet los laten, waren de hardnekkigste overtuigingen.

 

Waar ze vandaan komen?

 

Heel eerlijk gezegd, het zal me een zorg zijn. Niet dat ik geen interesse heb in jou, net wel! Maar door het steeds herhalen van je verhaal wordt het niet minder. Je went er hooguit aan. Je hebt er misschien vrede mee. Maar op onverwachte momenten komen de emoties toch weer boven. Meestal als je niet goed in je vel zit en moe bent. Net wanneer je ze niet kunt gebruiken.

 

Waar het mij om gaat…

 

Wil je er echt vanaf! Wil je er echt geen last meer van hebben. Neem je echt verantwoordelijkheid voor je eigen gevoelens en gedachten. Wil je stoppen met anderen of de situatie de schuld te geven.

 

Als dat zo is gaan we aan de slag

 

Dan verloopt het met jou net als met deze dame. Aan het eind van het traject zei ze: ik weet niet wat we gedaan hebben, maar het is weg! De gedachtes zijn er niet meer. De gevoelens zijn er niet meer. En als ik ze heb weet ik dat er iets aan de hand is, dat ik er aandacht aan moet geven. Ja, ik blijf een bezorgde moeder, ik wil gewoon het beste voor ze. Maar ik leef niet meer in angst dat er wat gebeurd. Ik kan ze los laten. Ik doe wat ik kan en het komt wel goed. En zo niet, dan komt er wel wat anders op mijn pad! En ze lacht voluit:-)

 

Dat is mijn missie

 

Weer een vrouw bevrijd van al haar issues. Een vrouw die vanuit haar kracht en met een heldere blik naar de situatie kijkt. En daarmee niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van haar omgeving verandert.

 

Ben je benieuwd naar de triggers, overtuigingen en emoties die jouw leven negatief beïnvloeden?
Neem dan contact met me op!