fbpx

Ik fietste vrijdag naar een vriendin. Om te werken. Ze zou me interviewen voor een artikel. Dat liep zo anders…

Ik besloot namelijk een andere fietsroute te nemen. Sneller, binnendoor. En toen herkende ik de omgeving niet meer. Dat wil zeggen, de helft wel, maar er stonden allemaal gebouwen die ik niet kende. Maar de gebouwen waren NIET net nieuw… De weg liep anders… Even was er paniek, wat is dit? Toen meteen berusting. Na mijn herseninfarct 8 jaar geleden heb ik hier niet meer gefietst. Ik was toen gedeeltelijk mijn geheugen kwijt over een periode van 7-10 jaar. Deze gebouwen zijn zo’n 15 tot 20 jaar oud, zo te zien. OK. Hier moet ik dus opnieuw mijn geheugen opbouwen. Op ontdekkingstocht. Hoe is de weg, wat staat er nu, gewoon doorfietsen. Gewoon, alsof het een nieuwbouwwijk is.

Bij Wendy aangekomen waren er even tranen. Even de schrik om wat er gebeurd was. Even ontladen. Thuis vertelde ik het en er werd een ‘zogenaamd’ leuke opmerking gemaakt. Ik zei vrij rustig dat ik dit geen onderwerp vond om grappen over te maken. Het was een nare ervaring.

Dit weekend realiseer ik mij hoe mijn reactie veranderd is. Geen paniek in het moment of later, geen dagen van streek, maar gewoon dezelfde avond weer een workshop geven. Geen nachten van malen en herhalen van alles wat er gebeurd is. Geen ruzie om een foute opmerking, maar duidelijk zijn. Geen heftig verdriet.

Ik zag de situatie HELDER. Gewoon, feitelijk. Ik gaf er geen negatieve betekenis aan.
Ik heb de overtuigingen die ik had over mijn situatie, ziekte, beperkingen, etc. namelijk ge-creatrixed®. Dat betekent onder andere dat er, als automatisch, geen negatieve, ondermijnende gedachten opkomen bij een situatie als deze, maar onmiddellijk positieve, helpende gedachten. Daarmee verandert de situatie niet, maar wel hoe ik ermee omga. Het leven blijft doorgaan, met goede en minder goede gebeurtenissen. JIJ bepaalt wat je daarmee doet.

Ik ervaar dagelijks hoe mij dit helpt. Hoe anders ik het leven ervaar en hoe gemakkelijker mijn leven hierdoor ook is. Ik wil hier ook andere mee helpen. Wil jij ervaren wat Creatrix® voor jou kan betekenen?
Ik vertel je er in een persoonlijk gesprek graag meer over.